De Dam

Over ons

Opleidingsschool De Dam heeft een uitgebreid en divers aanbod van leerwerkplekken. We hebben nu 24 scholen en dat aantal groeit nog steeds. Bij ons heb je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo en gymnasium) en op het mbo (entree en niveau 2 tot en met 4). Je wordt bij ons goed begeleid door bekwame en enthousiaste werkplekbegeleiders en schoolopleiders.

Opleidingsschool De Dam is sinds 2009 een door het Ministerie van OCW erkend samenwerkingsverband. In dit samenwerkingsverband zitten drie instituten voor lerarenopleidingen (HvA (incl. ALO), VU en Breitner Academie), drie schoolbesturen in het voortgezet onderwijs en één mbo-schoolbestuur. Onze scholen zitten allemaal in of vlakbij Amsterdam. Klik hier voor een overzicht van al onze scholen waar je stage kunt lopen en werkervaring kunt opdoen.

“Je wordt bij ons goed begeleid door bekwame en enthousiaste werkplekbegeleiders en schoolopleiders.”
Opleidingschool de dam

Volg je een lerarenopleiding aan de HvA (incl. ALO), VU of Breitner Academie dan kun je bij ons stagelopen. Dit werkplekleren is goed georganiseerd. Jaarlijks realiseren onze scholen leerwerkplekken voor meer dan 250 studenten van lerarenopleidingen, zowel eerste- als tweedegraads. Studenten beoordelen ons met hoge cijfers en zijn tevreden over de begeleiding die ze bij ons krijgen (Monitor Kwaliteitscholen 2021).

Alle scholen hebben hun eigen specifieke kenmerken en ondertussen werken we als opleidingsschool aan één herkenbare identiteit. Naast het stageprogramma bieden we een extra scholingsprogramma aan in de vorm van aantrekkelijke, praktijkgerichte workshops.