Xplore - Agora Amsterdam

De school werkt volgens het Agora-concept. Agora-leerlingen doen onderzoek naar de wereld om hen heen. In plaats van schoolvakken met huiswerk, toetsen en methodes, maakt ieder kind zijn/haar persoonlijke leerroute door het uitvoeren van zelf bedachte 'challenges'. Dit gebeurt vanuit eigen nieuwsgierigheid, vragen en interesses.

Schooltype

Vmbo-t/havo/vwo-school met een vernieuwend onderwijsconcept.

Over Xplore

De school werkt volgens het Agora-concept. Agora-leerlingen doen onderzoek naar de wereld om hen heen. In plaats van schoolvakken met huiswerk, toetsen en methodes, maakt ieder kind zijn/haar persoonlijke leerroute door het uitvoeren van zelf bedachte 'challenges'. Dit gebeurt vanuit eigen nieuwsgierigheid, vragen en interesses. Leerlingen werken en leren in gemixte groepen qua leeftijd, basisschooladvies en culturele achtergrond. De docenten hebben een begeleidende rol en heten daarom coaches. Zij begeleiden de leerlingen bij hun challenges. 

Werkplekleren

Studenten krijgen een eigen werkplekbegeleider. Afhankelijk van je leervraag wordt gekeken hoe er invulling aan je stage wordt gegeven. Dit is dus maatwerk. Er is intervisie speciaal voor studenten. Daarnaast draai je – als je dat wilt – mee met het professionaliseringsprogramma van de coaches; dit zijn twee middagen per week.

Ligging en adres

Zit in Noord. Het huidige adres is Schoenerstraat 7, 1034 XZ Amsterdam. In 2023 verhuist de school naar nieuwbouw in de wijk Elzenhagen-Zuid, eveneens in Amsterdam Noord.

Bereikbaarheid

Goed te bereiken met het openbaar vervoer (bus 34 en 36 vanaf Metrostation Noorderpark en bus 38 vanaf Buiksloterveer).
 

Eelke Munniksma
e.munniksma@xplore.nl

Alexandra Broussard
a.broussard@xplore.nl

"Agora-leerlingen doen onderzoek naar de wereld om hen heen"